E-learning
EPW-Basis adviseur

17

Video lessen

Excl. BTW

7 H

Lesmateriaal

Overzicht

Als EPW basis adviseur doorloop je woningen en doe je verslag van alle aspecten die van invloed zijn voor de energieprestatie. Je legt de basis voor het bepalen van het energielabel en kunt waar nodig adviseren.

Een dag als EPW basis adviseur staat in het teken van vaktechnische kennis, duurzaamheid, afwisseling en persoonlijk contact. Klinkt dat als muziek in de oren? Volg dan de cursus om je voor te bereiden op het EP-W/B examen.

Als energieprestatie adviseur heb je ook het handboek nodig van de ISSO open. Dit gaat om de ISSO-publicatie 82.1 en is te koop op de website van Isso.

Wat leer je

Voor wie is de cursus ?

De cursus EPW basis adviseur is er voor iedereen die aan de slag wilt gaan als: basis energieprestatieadviseur voor de woningbouw. Of je nu al ervaring hebt in het vakgebied of niet. De cursus tot energieprestatie adviseur wordt op een laagdrempelige manier opgebouwd.

We werken op basis van: handboek de ISSO 82.1 en de BRL 9500-W. De theoretische kennis wordt afgewisseld met praktische voorbeelden, tussentijdse vragen en korte samenvattingen.

De 4 modules

Om een energieprestatie adviseur basis te worden moet je een certificaat behalen. Daarvoor doe je een examen bij een erkend examen bureau. Het examen bestaat uit 4 verschillende modules

Deze module gaat over algemene kennis, de basis die je moet weten voordat je kan starten als energieprestatie adviseur.

We starten de e-learning rustig op waarbij wij je meenemen in de geschiedenis van de energieprestatie adviseur en waarom er juist de afgelopen jaren een aantal zaken zijn veranderd. Op dit manier kan jij de cursus goed volgen.

In deze module leer je een woning schematiseren. Als energieprestatie adviseur is het van belang dat je precies in kaart kan brengen wat de thermische zone is van de woning en welke aangrenzende ruimten niet tot die thermische zone behoren.

Het examen van module W3 voor de energieprestatie adviseur bestaat uit een casus.

Dit deel van de cursus voor energieprestatieadviseur bereid je voor op de softwaretoets. Als energieprestatie adviseur zal je veel berekeningen moeten maken. Gelukkig zijn daar software programma’s voor gemaakt. 

Tijdens dit examen voor energieprestatie adviseur ga je jouw kennis en kunde met die software laten zien.

Wat klanten van ons vinden

Ben jij er klaar voor?

Meer Cursussen

Misschien ben je ook geintresseerd in deze cursussen

150 oefenvragen voor EP-W basis

Ken jij de stof al, maar wil je graag extra oefenen voordat je het examen boekt. Ontvang 150 oefenvragen als voorbereiding op het examen.

Eerste monteur op het dak

Certificaten halen voor het werken met zonnestroominstallaties? Dat kan! Leer alles over het ontwerpen, plaatsen, inspecteren en onderhouden van zonnepanelen.